Frümel

Elke week nieuwe producten online!


Sanne (1987)

Sanne is opgegroeid in een klein dorpje op het limburgse platteland.  Van kleins af aan is ze altijd bezig geweest met dingen maken met haar handen. Van miljoenen tekeningen, zelfgemaakte brouwsels uit de eigen kruidentuin tot geïmproviseerde kapstokken in de werkschuur van haar ouders.  Stilzitten met haar handen was iets wat niet in haar woordenboek voorkwam en dit is sindsdien niet veranderd.

Sanne heeft in 2009 haar studie Pedagogiek afgerond en is tot eind 2015 werkzaam geweest binnen de semiresidentiële setting van Jeugdzorg. Haar creatieve kant heeft ze na een aantal jaar weer herontdekt door te gaan schilderen en tekenen. In 2014 heeft ze een sabbatical genomen en is ze voor 3 maanden naar Zuid-Amerika gegaan om hier te reizen. Helemaal uit haar comfortzone is het idee ontstaan om een eigen bedrijfje te beginnen. De passie voor tweedehands meubels en vooral het zoeken en opknappen hiervan bestond al een aantal jaar, dus helemaal uit het niks kwam dit idee niet.  De tijd van ‘een leuk idee’ was voorbij, het was nu tijd om het daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Zo gezegd, zo gedaan. 

Roel (1985)

Roel is opgegroeid in het Limburgse plaatsje Baarlo.  Als zoon van een fruitteler had hij genoeg plek om zijn creatieve geest te laten ontplooien. Roel was bijna altijd buiten te vinden en creëerde zijn eigen creatieve behoeften; voor een voetbaldoel werden bomen in het bos gekapt, voor een eigen gebouwde ‘kart’ werden pallets en kruiwagen wielen gebruikt, en voor de ondergrondse hut in het bos werd het interieur zorgvuldig uitgezocht. Kortom, Roel was altijd bezig met het vormgeven van zijn creaties.

Na een paar jaar de acteursopleiding te hebben gevolgd, belande Roel bij 3D design (productontwerp) op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar hij in 2011 afstudeerde. Sinds eind 2011 heeft hij ook zijn eigen bedrijf, Studio Roel Beurskens waar hij eigen werk, en werk in opdracht maakt.

Toen Sanne eind 2014 naar hem toe kwam met de vraag of hij iets zag in haar ‘Frümel’ idee was Roel meteen enthousiast. Door zijn kennis en achtergrond was dit een weg die perfect paste bij zijn eigen bedrijf; ‘New design meets old design’, twee combinaties die zich alleen maar kunnen versterken. 


 
DOOR EEN VINTAGE MEUBELSTUK IN HUIS TE HALEN, BRENG JE EEN VERHAAL NAAR BINNEN, EEN PRODUCT MET KARAKTER.
 

Wat willen we uitstralen met Frümel?

Mensen worden zich steeds bewuster van hun invloed op het milieu. Recyclen en hergebruiken leeft steeds meer op, en de trends van vroeger herhalen zich in het hedendaagse modebeeld.  Door mensen een ruime keus te geven uit ‘vintage’ meubels, in een vernieuwde en eigentijdse setting, dragen we bij aan zowel het modebeeld als het hergebruiken van ‘oude’ meubels.  Mensen willen daarnaast ook mooie en vooral  unieke spullen hebben, niet alleen alledaagse massaproductie. De insteek die wij gaan maken sluit hier naadloos op aan.  Door een vintage meubelstuk in huis te halen, breng je een verhaal naar binnen, een product met karakter.

Hoe is Frümel ontstaan?

In december 2014 is de knoop figuurlijk doorgehakt om een bedrijfje te beginnen. Sanne is gaan brainstormen over de stappen die vanaf nu genomen moesten worden.  Allereerst bedacht ze dat dit bedrijfje iemand nodig had met kennis van materialen, iemand die hier zijn eigen creativiteit in kwijt kan en over een grote dosis positieve energie beschikt. Deze eigenschappen vond ze in Roel, die ze al vanaf haar 15e levensjaar kent. de keus was dus snel gemaakt. Samen hebben ze rond de tafel gezeten om een plan op te stellen en hun visies en doelen op één lijn te krijgen.  In maart 2015, na een bezoek aan de Kamer van Koophandel,  was het officieel, Frümel is geboren!

'Frummel?', 'friemel?', froemel?'

Een naam die veel gekke gezichten oproept en vooral veel uitleg nodig heeft. Waarom hebben we voor deze naam gekozen? 
Aangezien allebei onze roots in Limburg liggen wilden we een naam die hier een raakvlak mee heeft. Sanne werd door haar familie vaak omschreven als een 'friemelvot', als ze weer eens niet stil kon zitten met haar handen.

Kort, mooie letters en een beetje speels.  Frümel.